Kantine

HistorieDe voetbalvereniging Voorst bestaat ruim 75 jaar. Voor velen van ons lijkt dat een hele tijd geleden en zijn het de verhalen die ons vertellen hoe het in de beginjaren allemaal is gegaan. Voor sommigen staat alles nog helder in het geheugen gegrift omdat ze die tijd zelf hebben meegemaakt. Zij zullen de beginjaren nooit vergeten omdat het samenviel met de oorlogsjaren, die op die mensen zoveel indrukken hebben nagelaten. Het is des te opmerkelijker dat, na een aantal mislukte pogingen voor 1940, juist in die tijd het wel is gelukt om op 15 juni 1940 een vereniging op te richten. Lees verder.
logo
15 juni 1940

 

Dit artikel geeft een overzicht van de resultaten, indeling en trainers van Voorst 1 vanaf 1990. Lees verder.

Dit artikel beschrijft de samenstelling van het bestuur voor wat betreft de bestuurfuncties voorzitter, secretaris en penningmeester over alle jaren heen. Lees verder.Deze periode kan worden getypeerd als de 7 vette jaren en de 7 magere jaren voor het eerste elftal. Zo klom Voorst 1 in de eerste helft van de jaren '90 op van de hoofdklasse GVB naar de 3e klasse KNVB. Om vervolgens eind jaren '90 weer af te zakken naar de 5e klasse met als voorlopig dieptepunt de degradatie naar de 6e klasse in 2005. Belangrijke zaken waren verder de privatisering van de gebouwen en het aanpassen van de accommodatie aan de eisen van deze tijd. Lees verder.
voorst_1_kampioen_1995_1996
Voorst 1 kampioen 1996

 De jaren '80 werden op voetbalgebied gekenmerkt door de degradatie van het eerste elftal uit de KNVB en het jarenlang verblijf in de GVB. (Gelderse Voetbal Bond) van het vlaggenschip. Dit verblijf duurde tot het 50-jarig jubileumjaar in 1990 waarin promotie werd afgedwongen naar de 4e klasse KNVB. Daarnaast zijn het opheffen van de sportvereniging Voorst en de nieuwbouw van de accommodatie, belangrijke feiten uit dit decennium. Lees verder.
lof_voor_kampioenschap
Voorst 1 kampioen 1985

 

In de jaren '70 werd voor het eerst een zaterdagafdeling en een damesafdeling opgericht. Lees verder.                                                                                   
eerste_dameselftal
Voorst 1 dames 1973/1974

 In de vijftig- en begin zestiger jaren was er een elftalcommissie die de opstellingen verzorgde van de elftallen. Dit gold ook voor het eerste elftal. Deze commissie bestond uit ± 5 personen. Met betrekking tot het eerste elftal maakte de elftalcommissie de opstelling welke dan later overlegd werd met de trainer. Lees verder.
kampioen_1957_met_supporters
Voorst 1 kampoen 1957

 


Na de oorlog speelde het eerste elftal dus in de K.N.V.B. De belangstelling was in het begin enorm. Zo trok de wedstrijd Voorst 1 VenK 1 op 21 juli 1946 meer dan 2000 toeschouwers. Voorst 2 werd eveneens kampioen. Voorst 3 en 4 bezetten in hun klas respectievelijk de 2e en 3e plaats. Voorst A in de eerste klas junioren de 4e plaats en Voorst B werd kampioen in de tweede klas. Tot 1952 behaalden de elftallen de volgende resultaten. Lees verder.
voorst_5_in_jaren_50
Voorst 5 in de jaren '50De historie start met een verslag afkomstig uit de Sirene van december 1952. Hieruit wordt duidelijk dat 1940 als eerste jaar, ondanks de oorlog, voor de voetballiefhebbers een mooi jaar is geweest. Slechts één jaar na de oprichtingdatum kampioen van de 3e klasse E G.V.B. (Gelderse Voetbal Bond).  Het jaar daarop was al even succesvol want Voorst werd toen kampioen van de 2e klasse E G.V.B. Lees verder.
voorst_1_1940
Voorst 1 1940


Foto's elftallen 1990